SODAQ ONE-EU-RN2483-V3

Dit is de derde generatie van onze succesvolle SODAQ ONE.

De SODAQ ONE is uitgerust met een zonne-laadregelaar en draait op een LiPo of een permanente batterij. We maken geberuik van de Ublox Eva 8M GPS module. Niet alleen is deze erg klein, maar met een "assisted" GPS-functie kan deze nu binnen enkele seconden een fix krijgen. Verder zit er ook een extreme low power Accelerometer/Magnetometer in. Hiermee krijgt de ONE een handige functie waar het in een (diepe) slaapstand kan verblijven totdat het beweegt. Essentieel dus voor het ontwikkelen van low power apparatuur. 

 

Laten we ons voorstellen dat u een fiets tracker met behulp van de SODAQ ONE wilt ontwikkelen. U wilt de positie van de fiets volgen, maar alleen als de fiets verplaatst wordt (om diefstal te monitoren bijvoorbeeld). Dit is mogelijk omdat u de ONE in een diepe slaap kunt houden totdat het beweging detecteert. Als er een tijdje motie is, wordt dit gedetecteerd en dus gaat uw GPS systeem aan om een nieuwe lezing te krijgen en deze direct door te sturen via de LoRa netwerk. Met dit systeem kunt u dus zo efficiënt mogelijk gebruik van uw batterij capaciteit maken. 

 

De SODAQ ONE is zo klein (45x25 mm) dat u het in bijna alles kunt stoppen (Zie foto). Om de ontwikkeling te simplificeren hebben wij twee rijen van headers gemonteerd, zodat je het met en breadboard kunt gebruiken. Waarom? Nou, hierdoor krijgt het 14 vrije I / O-lijnen die je kunt gebruiken voor je eigen doel. Een weerstation bouwen, straatlantaarns controleren of een signaal krijgen wanneer u (snail) mail heeft ontvangen. Het is allemaal mogelijk met de SODAQ ONE.

Nieuw in deze versie is dat we JST headers (aansluitingen) hebben geplaatst, zodat er direct een LiPo batterij en zonnepaneel kan worden ingeplugd.

Hier is een overzicht van de functies / specificaties:

Specificaties 
MicrocontrollerATSAMD21G18, 32-Bit ARM Cortex M0+
Compatibility

Arduino M0 Compatible

Maat

45 x 25 mm

Operating Voltage

3.3V

I/O Pinmem

14, deze kunnen allemaal gebruikt worden voor digitaal als ananloog en  bieden verder PWM, UART, SPI en TWI (I2C)

Analoge uitgang pin

10-bit DAC

External Interrupts

Available on all pins

DC stroom per I/O pin

7 mA

Flash Geheugen

256 KB

SRAM

32KB

EEPROM

Up to 16KB by emulation

Clock Snelheid

48 MHz

Debug 

Serial Wire Interface

Power

5V USB power and/or 3.7 LiPo battery

Laadregelaar

Solar laadregelaar, tot 500mA laadstroom

LED 

RGB LED

LoRa Microchip

RN2483A

GPS 

uBlox EVA 8M

Accelerometer/MagnetometerLSM303AGR
USB 

MicroUSB Poort

Beoogd gebruik
De SODAQ ONE is een ontwikkelings- / evaluatie instrument dat bestemd is voor de evaluatie van Microchip draadloze modules in een laboratorium voor onderzoek en ontwikkeling. Het is geen voltooid apparaat. Fabrikanten die SODAQ ONE integreren in een product moeten verantwoordelijk nemen voor het volgen van regelgevende richtlijnen, bijvoorbeeld voor CE-markering.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

SODAQ ONE-EU-RN2483-V3

  • : 6842
  • Merk: Sodaq
  • Model: SODAQ ONE-EU-RN2483-V3
  • Beschikbaarheid: 8
  • € 99,95
  • Excl. BTW: € 82,60

Beschikbare opties:

Tags: SODAQ ONE-EU-RN2483-V3, SODAQ ONE-EU-RN2483-V3, Lora